Fiskekort & ledkort

Vi säljer de kort du behöver för att klara dig i Ammarnäs.

Hos Ammarnäs Guidecenter kan du köpa alla kort förutom de för specialsträckorna Sjöforsen, Järnforsen, Övreforsen och Ammarnäs nedre.
Foto: Johan Borgström, 2013 - Solnedgång över ett magiskt fjällvatten

Fiskekort

Ammarnäs allmänna

Ammarnäs allmänna kort är det vanliga kortet som gäller i den nedre delen av Tjulån, Vindelån upp till Rävfallet och Vindelälven från Sjöforsens nedre gräns ända till sträckan Ovan järnforsen.


Ammarnäs nedre

Detta är ett kvoterat kort som gäller för Vindelälven mellan Sjöforsens nedre gräns till Järnforsen/Kraddseles övre gräns under tiden 15 augusti till fiskets slut den 14 september. Ammarnäs Nedre ersätter då Ammarnäs allmänna kort helt och hållet inom detta område. Sträckan är istället kvoterad till tolv kort per dag och finns enbart som dygnskort.


Roddbåt i Vindelälven

Det finns en roddbåt vid Ottosmoraselet som sportfiskare kan hyra. Båten ligger nedströms Gamla hängbron och passar perfekt för de som vill fiska på andra sidan älven.

Specialsträckor

Sjöforsen, Järnforsen och Övreforsen är specialsträckor inom Ammarnäs FVO och Kraddsele SFF. Sträckorna är kända för att erbjuda ett extra bra fiske på Ammarnäsöring. Sjöforsen är dessutom kanske det bästa stället i Ammarnäs för att komma i kontakt med de stora harrarna som står både på nacken och längre ner i forsen.


Övre sandsele


Fiskekorten för Övre sandsele kostar: 1 dygn 100kr, 3 dygn 250kr, 1 vecka 400kr och säsongskort 800 kr + 200 kr per medföljande person. Korten kan köpas direkt på Guidecenter innan avfärd från Ammarnäs.

Giertsbäcken


Fiskekorten för Grannäs Risnäs SFF kostar: 1 dygn 70kr, 3 dygn 150kr, 1 vecka 350kr och årskort 500 kr och kan köpas direkt på Guidecenter innan avfärd från Ammarnäs.

Statens fjällfiskekort

Fjällfiskekortet köper man direkt på Länsstyrelsens webbplats. Skulle du missa detta kan vi hjälpa till med dator på Guidecenter men kom ihåg att du måste betala med Visa/Mastercard på Länsstyrelsens webbplats.

Du behöver fjällfiskekortet om du skall fiska i Tjulåns övre delar, Vindelån mellan Rävfallet och Vitnjul, Karsbäcken och fjällsjöar som Geppejaure och Näsbergstjärn. Vissa andra fjällsjöar som Raksjauratje och Mittibergtjärn ingår även de i statens kort men de flesta fjällsjöar är undantagsvatten som inte får fiskas.

Kontrollera alltid med oss på Guidecenter innan du beger dig upp i fjällen för att fiska så att du inte av misstag hamnar på stängda undantagsvatten.